Semestra med båt vid Adelsö

Många planerar nu inför båtsemestern och det finns en hel del att tänka på och ordna i förväg. Innan du ger dig ut kan du behöva en god båtförsäkring, för att snabbt få ersättning om din båt utsätts för skada på land eller ute till sjöss. Det finns även mycket annat att ordna innan semestern blir av, som att vara väl förberedd med första hjälpen och att ha rätt utrustning till hands.

Genom att försäkra båten hos Svenska Sjö innan du ger dig ut kan du få en smidig och snabb skadehantering vid problem, samtidigt som du endast behöver betala en låg premie. När skadan inträffar kan du anmäla den snabbt online, eller ringa skadejouren. Svenska Sjö har gett trygghet till båtklubbsmedlemmar och båtägare ända sedan 1967.

Förbered inför båtsemestern

När du är ute på sjön behöver du ha rätt kunskaper om det uppkommer farliga situationer. En undersökning som Yougov och Blocket gjort visade att ända upp till 53 procent av alla båtägare inte vet hur de ska agera om det inträffar en olycka på sjön. Om du äger en båt som har eftersatt underhåll finns det en stor risk att något går sönder. Då kan det vara bra att ha en trygg försäkring och att veta vad du ska göra i förväg.

Högt tryck på båtsemester

Multiracial,Group,Of,People,Toasting,Drinks,On,The,Yacht,DeckAdelsö är en populär semesterö i Mälaren med en historia som påbörjades redan på stenåldern. Här går det att se gravar från järnåldern och det finns också handelsträdgårdar, café, restaurang och lanthandel att besöka.

Under coronapandemin har många velat åka ut på båtsemester både till Adelsö och till andra öar i Sverige. Efterfrågan har varit hög på fritidsbåtar i alla prisklasser. För att skapa trygghet under pandemin är det viktigt att:

  • Följa hamnens regler när du är på bryggan
  • Inte vara för många vid laddstolpar, vattenposter och lekplatser
  • Undvika risker och inte hoppa i land om det finns osäkerhet kring hur tryggt det är

Höj säkerheten på sjön

Om en olycka inträffar på sjön och du är en av de första på plats är det viktigt att hålla sig lugn. Sjöfartsverkets räddningscentral vill veta hur många som har drabbats, vilken hjälp som krävs och var olyckan inträffat. Om de får upplysningar kring personskador kan det avgöra vilka resurser som skickas och om ambulans krävs på land.