Tre aktiviteter i Stockholm

Besök medeltiden, åk skidor eller hälsa på Astrid Lindgrens små skapelser. Det finns mycket att göra i Stockholm.

Planerar du en tripp till huvudstaden? Då har vi – utöver det självklara tipset – två saker du bara in kan missa. Men för säkerhetens skull börjar vi med det självklara: en tur till Adelsö.

Arn-byn! Det var när E-type köpte den gamla byn som Adelsö fick ett riktigt uppsving. Här kan stockholmvattendu se tillbaka hur det var på medeltiden och i historiska Birka finns det mycket lärdom att hämta. Detta är någonting som en måste se innan det är för sent.

Vidare – till någonting lite mer modern men ändå historiskt. Junibacken! Astrid Lindgren är ju något av vårt finaste kulturarv och på Junibacken kan ni möta alla hennes små sagofigurer. Speciellt deras sagotåg är en speciell upplevelse. Junibacken ligger på Djurgården i Stockholm och utöver att det är någonting som är helt magiskt för de små kan det även vara ett trevligt ställe för vuxna. Dessutom finns det festvåning att hyra om det är dags för ett kalas, mer information om detta hittar du här: http://www.junibacken.se/festvaning.

Om du är i Stockholm över vintern och tycker det är trist med all snö som smälter på asfalten behöver du inte ta dig långt för att få njuta av riktig snö. Hammarbybacken ligger strax utanför stan och här kan du både åka skidor själv och om du har tur se bra tävlingar. Nu i februari kommer det bli världscuptävling i parallellslalom i Hammarbybacken, någonting som mest troligt kommer att bli mer än storslaget.

En varierad stad

Förhoppningsvis kommer du att ha en riktigt härlig resa till Stockholm och oavsett vad du har för intresse och mål med din resa kommer du att hitta någonting att göra som du tycker kul. Stockholm är vår storstad och det kommer med en viss variation. Ha en härlig resa!