Därför är en kajak perfekt på Adelsö

Adelsö är en perfekt utgångspunkt om du vill utforska både ön och Mälaren. Att äga en kajak om du har ett sommarställe är helt perfekt. Du kan med den upptäcka ön på ett helt annat sätt.

Om du har ett sommarställe på Adelsö och inte redan har en kajak är det en perfekt investering. När du har en kajak kan du se ön från ett helt nytt perspektiv. Det är något speciellt med att glida fram på vattnet i en kajak. Du behöver en bra kajak som passar dig för att få en bra upplevelse på vattnet. Det finns olika typer av kajaker och det är bra att ha en kajak som är enkel att navigera i början. När du är nybörjare är det även bra att köpa en kajak som du kan växa med för att du inte ska tröttna på den direkt när du blir riktigt bra på att paddla kajak.

Tips när du ska köpa en kajak

När du ska köpa en kajak är det en fördel att välja en kajak som är i 3-laget. En plastkajak är bra eftersom den har en lång hållbarhet och är slitstark. Att välja en kajak som är minst 5,4 meter lång är också en fördel när du ska välja ut en bra kajak. En lång kajak ger en bättre kursstabilitet. Stabiliteten förbättras ytterligare om kajaken är lite bredare. Det är en fördel om rodret går att fälla ner för hand och att det är ett rodersystem med fjädring. Ett annat tips när du ska köpa kajak är att en singelkajak inte bör väga mer än 24 kilo.

Gör utflykter med kajaken

Adelsö är en perfekt ö att paddla kajak kring. Det är även en bra utgångspunkt om du vill utforska andra områden i Mälaren. När du har en egen kajak kan du även ta med dig den för att paddla på helt andra ställen. Dessutom får du bra motion när du paddlar. Det är väldigt trevligt att göra en utflykt tillsammans med någon vän eller familjemedlem en fin sommardag. Det går att göra både längre och kortare utflykter med en kajak.