Upptäck Adelsö med roddbåt

Adelsö har länge kallats för den lilla oasen i Mälaren. När du ser den förstår du varför. Den lilla ön mitt ute i Mälaren är ett lika fint utflyktsmål som den är bostad för en del sommargäster. Kanske skulle du vilja se Adelsö till sjöss? Då är en båt en bra investering.

En båt är det perfekta sättet att ta sig runt på Mälaren. Gör du det långsamt kan du även få fler tillfällen att bejaka hela naturen runt omkring dig, bland annat det fantastiska Adelsö. På Ryds Båt kan du titta runt på roddbåtar genom att se katalogen online – https://ryds.se/catalog/groups/roddbat.

Fördelen med en roddbåt

Det som är så bra med en liten eka eller roddbåt är att du får större chanser att upptäcka varje sekund av naturen. Dessutom får du ju motion när du snabbror. Många har ersatt roddbåten med större motorbåtar och det är inget fel i det. Men en roddbåt är så enkel att ta upp på vintern och lägga i på sommaren och den är lätt att reparera om den skulle gå sönder. Ingen motor behövs men du kan givetvis sätta dit en motor om du skulle vilja. Det går även att hyra en roddbåt på många håll i landet och även i Finland, enligt HBL.

Vi fick ett väldigt positivt mottagande i fjol, och fortsätter där i år

Romantiska Adelsö med roddbåt

Som redan nämnt är Adelsö en underbar plats omringad av vatten. Stig i land och ta en promenad med picknick, ät en bit på restaurangerna eller solbada på klipporna. Kanske har du till och med en sommarstuga i närheten? Vad kan då vara bättra än att ro hit en morgon och ro tillbaka på kvällen?