Så fixar du bilen inför en roadtrip

Att packa bilen och upptäcka Sverige är ett perfekt val när du ska semestra under sommaren. Det viktiga för att få en bra bilsemester är att se över bilen innan avresa och packa den korrekt. Då minskar du risken för missöden radikalt.

När du ska åka iväg på bilsemester är det betydelsefullt att du packar rätt och går igenom bilen noga för att kunna färdas säkert. Genom relativt enkla åtgärder kan du förhindra att skador ska uppkomma men även andra problem. En viktig sak är att bilen har bra däck. Med bra däck kan du köra säkrare och bättre. Ett tips är att köpa Hankook däck eftersom dem är väldigt bra. Kvaliteten på däcken är hög och priset förmånligt. Tänk på att beställa däcken i tid för att hinna montera dem på bilen.

Packa bilen rätt

Förutom att investera i bra däck ska du även tänka på att packa på ett bra sätt. När du fördelar vikten på packningen i bilen på ett genomtänkt sätt kan både du och dina medtrafikanter vara mer säker på vägen. Om du ska åka på bilsemester med en takbox är de än viktigare att tänka på viktfördelningen, i värsta fall kan takboxen släppa från bilen om du packat dåligt. Det är även betydelsefullt att du tar med dig nödvändiga saker på resan. Att ha extra spolarvätska, första hjälpen-kit, ficklampa, startkablar och bogserlina kan vid kris vara väldigt användbart.

Upptäck Sveriges guldkorn

Att köra runt i Sverige på semestern kan vara något helt fantastiskt. Sverige har faktiskt mycket att bjuda på. Du kan precis som i Europa få fantastiska matupplevelser, se vackra vyer och besöka många fina stränder. Ta reda på vilka smultronställen som finns i Sverige innan avresan. Det finns även många historiska platser att besöka som exempelvis Uppsala Domkyrka, ringmuren i Visby och Göta kanal.