Sveriges skärgårdar vinteröppna

De senaste åren har det satsats enormt mycket på Sveriges skärgårdar och kommun efter kommun har hoppat på trenden. Nu finns det möjlighet för svenskar och utländska turister att besöka skärgården året runt.

2633065-rod-stuga

Söderköping vill öka antalet besök till deras skärgård och därför satsas det från och med nästa år 250 000 kronor om året på marknadsföring, skriver nt.se. Man anser nämligen att skärgården har en tillgång och potential som är outnyttjad. Pengarna ska, förutom att gå till marknadsföring, även användas för att utveckla vissa områden i skärgården så att det finns möjlighet för näringslivet att leva året runt.

Vinteröppet i Stockholms skärgård

Det är dock inte bara i Söderköping som man satsar på att skärgården ska vara tillgänglig året runt. En liknande satsning gör man i Stockholms skärgård och sedan ett par år tillbaka har man haft vinteröppet. Flera värdshus och vandrarhem har öppet vintertid för de turister som vill besöka skärgården för vinteraktiviteter, skriver Svenska Dagbladet. Dessutom har ett antal konferensanläggningar öppet och om man vill åka på en trevlig konferens i skärgården på vintern, finns alltså möjligheten.

Göteborg satsar också

Även i Göteborgs skärgård har man gjort en satsning. Satsningen började förra året och man har redan märkt av positiva resultat. Sommaren har inneburit en stor mängd turistbesök och man hoppas att det håller i sig över hela året.

”Av dem som besökt Vrångö i sommar är större delen från Sverige, men det har även kommit utlandsturister.” Läs mer.