Så här ska du packa när du ska tälta i skärgården

Stockholms skärgård är en av de vackraste platserna i Sverige, kanske till och med världen och är väl värd ett besök under sommaren. Åk själv, ta med din partner eller hela familjen och hitta dina favoritplatser ibland fin natur. Oavsett kommer resan bli ett minne för livet som du inte kommer att ångra.

Att hoppa i en båt och åka runt i Stockholms skärgård är en obeskrivlig känsla. Du ser nya plaster varje dag och bor ute i naturen för att få uppleva det bästa med Sverige. Är det första gången du ska tälta i skärgården kan det vara svårt att veta vad du ska packa med men detta är de viktigaste sakerna du kommer att behöva tänka på.

Packa det viktigaste

När du ska bo i naturen ska du först och främst tänka på att inte ha för mycket packning med dig. När du ska tälta kommer du att behöva bära din packning till platsen där du ska slå upp tältet – med andra ord, ju mindre packning desto mindre att bära. Men några saker är väsentliga för att du ska kunna överleva och ha en trevlig resa.

För det första är det ska du packa ner kläder efter väder så att du har något för både varma sommardagar och kyligare kvällar och nätter. Det är även viktigt att ha en vattendunk med sig för att kunna hämta rent vatten vid olika vattenstationer. Trots att man tänker att inget händer bör du ha med ett första hjälpen kit med plåster, tryckförband och sårtvätt.

Boende i naturen

För att kunna sova någonstans bör du ta med dig ett tält som är anpassat efter rådande väderförhållanden. Ibland finns det även vindskydd i trä du kan sova i. Sovsäck och liggunderlag är också ett måste för att du ska få en bekväm natts sömn.

Laga mat i naturen

Ett friluftskök är ett måste när du bor ute i naturen för att du ska kunna laga mat. På många platser finns det grillplatser där du kan grilla egen medhavd mat. Tänk på att köpa mat som inte väger så mycket, alltså inte endast konserver!