Restaurang Fäviken hyllas i Europa

Djupt inne i den svenska skogen, mitt i  ingenstans ligger en av världens bästa restaurangen, nämligen restaurang Fäviken.  Ett ställe man besöker och där smakerna sitter kvar länge.

När man är hungrig och magen kurrar är det enkelt att glida in på första bästa stället för att tillfredsställa magen, men kanske inte riktigt sina smaklökar. Allt för ofta väljer vi något i all hast, det är därav så fantastiskt när man gör en reservation långt i förväg och sedan måste bege sig många, många, många, många och åter många, många mil för att komma ut i ingenstans men ändå komma fram till en av världens bästa restaurangen. Restaurang Fäviken som nu blivit framtagen i White Guide där den platsar på topp 11 listan av världens bästa restaurangen. Om detta skriver svd.se och med all publicitet så växer restaurangen, men de har fortfarande samma känsla för maten och för naturen – en känsla som de nog aldrig kommer att tappa då Magnus Nilsson, mästerkocken har en sådan paxghf
och kreativitet att han med största sannolikhet livet ut kommer att imponera och förvåna förväntansfulla gäster. Vi har tidigare skrivit ett inlägg om vårt land som landet lagom, något man inte alls känner igen sig i när det kommer till den värld som man kastas in i när man befinner sig i Fäviken.

OAD

Bakom listan där restauranger världen över kämpar om att få befinna sig står Opinionated About Eating. Det är en jury som består av matbloggare från världens alla hörn, journalister och matambassadörer. Från deras ungefär 140 000 recensioner av mat sammanställer en jury resultatet och på deras lista innehar svenska restauranger sex av platserna. Vill man dock besöka den bästa restaurangen får man bege sig till Spanien och Azurmendi.