Tips för Stockholmsbesökare under sommaren 2018

Det är mycket som sker i Sverige under sommaren och inte minst i Stockholm. När sommaren kommer förvandlas Stockholm till en ännu mer livfull stad än på vintern och utelivet gör sig än mer påmint.

Du som har tänkt dig att spendera lite tid i Sveriges vackra huvudstad och unna dig en sommar i Stockholm, kan härigenom få lite tips på evenemang och aktiviteter som stundar den närmaste tiden; inte bara i innerstaden utan även ute i skärgården där det soliga livet helt enkelt levs fullt ut.

Tips på nöjen och kultur i Stockholm

Naturligtvis får man inte glömma sommarens stora evenemang som sker varje tisdagskväll på Skansen i Stockholm – nämligen Allsång på Skansen där ett flertal kända artister uppträder och folket nynnar med. Börjar den 26/6 och avslutas den 14/8.

Få en äkta ”Saltkråkan-midsommar” i juni genom att ta skärgårdsbåtarna ut till öarna och fira in sommarens största fest – midsommar. Tips på öar är:

  • Sandhamn
  • Möja
  • Fjäderholmarna
  • Utö
  • Grinda

För dig som är intresserad av båtar och segling, är kapplöpningstävlingen ÅF Inshore Race ett måste. Detta är en distanskappseglingstävling som sker i innerskärgården runt Nacka Strand, Fjäderholmarna, Lidingö och Djurgården och börjar vid Skeppsholmen. Vill du bege dig lite längre ut så förekommer det olika båtrace, bl.a. under PowerBoat Weekend 13-15 juli, där hästkrafterna flödar.

Musik och ölfest

Är man musikintresserad, får man inte missa festivalen Putte i Parken som sker 27-28 juli och är helt gratis. Skåla, sjung och dansa med allehanda artister och känn den mysiga stämningen.

Mellan den 15:e och den 18:e augusti flyttar Tysklands största ölfest in till Stockholm och Gärdet. Det är nämligen den omtalade Oktoberfesten som har fått sig en svensk törn. I 3 dagar dricks det öl och äts korv i stora lass och även dirndl och lederhosen syns på besökarna samtidigt som musiken gör det livat.

Fira VM-yran i Stockholm

Det har förmodligen inte undgått någon att det är VM i fotboll, under sommaren 2018. Visserligen sker det i Ryssland men stämningen är lika god i alla deltagande länder. Du som vill kombinera fotboll med sällskap och glädjeyra och en makalös spänning när Sverige intar arenorna i gruppspelet, ska bege dig ut till barer och krogar för att följa matcherna. Gemenskapen är verkligen påtaglig då.