Packa rätt inför resan

Resfeber? Att ge sig ut och utforska världen eller sitt eget land är bland det roligaste och mest givande som finns. Men själva resan kan bli en mardröm om du packar fel eller om din resväska inte håller måttet. Lägger du ned vikt vid packningen får du inte bara i mer prylar – dina kläder blir inte heller lika skrynkliga när du kommer fram och du slipper fläckar. Här får du några packtips.

När du packar bör du titta på hur väskorna är utformade och i vilket material de kommer i. En väska kommer att kastas fram och tillbaka av flygplatspersonalen och när väskan ligger i planet eller på tåget. Den kommer även att utsättas för stötar och gupp när du drar den över stock och sten och grusiga vägar. Välj en perfekt resväska genom att klicka här och förenkla din nästa resa till världens mest heta resmål just nu.

Det tyngsta längst ned – lättvikten överst

Dina tyngsta kläder eller prylar bör ta plats underst i väskan. På så vis skrynklar de heller inte den övriga packningen. Dessutom är det en viktfördelare som gör det lättare att dra väskan. Packa sedan den lätta vikten överst, speciellt sådant som du kan behöva ta ut i säkerhetskontrollen eller på planet, om du till exempel reser med handbagage. Glöm inte att rulla de kläder du kan, då detta gör att de är mer skyddade från smuts, vilket kan vara viktigt om du reser till populära äventyrsresmål som Sri Lanka och Zimbabwe.

Fyll upp skor och strumpor

Låt inga hålrum passera obemärkta genom att fylla exempelvis skor och strumpor med lättare föremål. De fyllda strumporna kan du sedan lägga i skorna så har du vunnit ännu mera plats. Saker du kan ha i strumpor och skor är bland annat smycken, hoprullade skärp eller underkläder. Lägg smyckena i små påsar först så att de inte går sönder eller trasslar ihop sig.

Spara på utrymmet till reseshoppingen

Ett tips är att inte packa resväskan så att den nästan ”rinner över”. Resor till storstäder innebär ofta shopping och du kommer förmodligen att behöva lite extra plats för nyinköpta kläder eller föremål som du inte hade planerat för. Packa därför förståndigt på ditvägen. Några heta storstadsresmål 2019 är Köpenhamn och kinesiska Schenzen där shoppingmöjligheter finns i överflöd.