Anlita en flyttfirma och andra flytt-tips

En flytt blir enklare om du anlitar en flyttfirma. Förutom det, så är det viktigt att du organiserar flytten ordentligt i förberedelsefasen. I den här artikeln får du tips på hur du kan underlätta flytten.

Att flytta innebär alltid mycket jobb och slit, samtidigt som det är roligt också. Med några enkla knep och hygglig organisering går det dock att minimera stressen. Du kan anlita en flyttfirma på flyttfirma-flytthjalp.se, vilket gör processen betydligt mindre arbetsam. Dessutom kan du göra rutavdrag för flytthjälp vilket innebär att du kan sänka kostnaderna ordentligt. Rutavdraget ger dig rätt att dra av upp till 50 000 kronor under ett år för hushållsnära tjänster.

Några grundläggande flytt-tips

Aftonbladet publicerade för några år sedan en bra lista med tips som håller fortfarande. Självklart har konkurrenten Expressen inte varit sämre och även de har gjort en lista. Här är de bästa tipsen från listorna:

  • Märk upp alla flyttlådor med vad de innehåller och vilket rum de ska till. Använd olika färger för olika rum så blir det enklare att se.
  • Fyll inte lådorna mer än till hälften – lägg filtar och täcken högst upp. Lådorna blir mycket lättare att bära då du sprider ut tyngden.
  • När du packar bilen/lastbilen, ställ in kartonger först, sen möbler. Det blir enklare att lasta ur då.
  • Införskaffa kläd- och tavelkartonger.

Hacks för att göra flytten enklare

Ett alternativ till att införskaffa klädkartonger tipsar Sköna Hem om. Istället för att plocka ner dina kläder från galgarna kan du packa dem som de är. Låt galgarna vara kvar och omslut kläderna med en stor sopsäck. På så sätt är det bara att hänga upp dem i garderoben igen när du kommer fram till den nya bostaden. Ett annat bra tips är att packa en separat väska med dina allra mest nödvändiga prylar. Det vill säga sådant som tandborste, sängkläder och ombyte. Det är det innehållet du behöver för att komma igång snabbt i den nya bostaden. I samma anda är det en bra idé att packa verktygslådan sist, det kommer att göra stor nytta att ha tillgång till den direkt.