Nödvändig packning på resan

Vissa älskar att packa, andra hatar det. Vad du ska packa ner inför resan beror naturligtvis på vart du ska åka. Skidsemestern, campingturen och charterresan kräver alla olika sorters utrustning. Men det finns några saker som du alltid bör ha med dig, oavsett vart resan går.

För att underlätta packningen inför utlandsresan behöver du en bra och rymlig resväska som står pall inför flygplatsernas bagagehantering. Med en bra resväska kan du resa jorden runt många gånger om. Det viktigaste föremålet ska du dock inte packa ner, nämligen passet. Förvara gärna passet i en speciell ficka, som du kan ha närmast kroppen. Om du förlorar ditt pass utomlands måste du ansöka om ett provisoriskt pass på en svensk ambassad. För att inte förlora värdefull tid på semestern är det därför bäst att alltid ha passet under uppsikt.

Kontokort och mobiltelefon är närmast oundgängliga på resan. Borta är de gamla resecheckarna, numera är det kontokort som gäller i de allra flesta delar av världen. Se till att ha en lagom mängd pengar på kontot, så att du inte förlorar en massa pengar om kortet blir stulet. Mobiltelefonen är bra för akuta nödlägen, men också för att hålla kontakten med dina medresenärer. Du kan också använda mobilen till att boka hotell, transporter, restauranger med mera. Glöm inte att packa ner en extra mobilladdare. Det kan vara svårt att få tag i en passande laddare på resan.

Resa inom Sverige

För resor inom Sverige behöver du inte vara lika noggrann med packningen. Om du glömmer något viktigt går det oftast att få tag på här hemma. Kontokortet är naturligtvis viktigt att ha med. Biljetter och bokningar är smidiga att ha i mobilen, dessutom är den praktisk att använda som gps om du färdas i bil. När vi semestrar i Sverige är vi oftast ute efter att ta det lugnt och slappna av. Därför är det en god ide att packa ner några böcker, spel, kortlek och korsord.