Hotell i det gamla ångkraftverket

gamla-angkraftverket-i-vasterasI centrala Västerås ska ett nytt hotell slå upp sina portar i augusti 2017. Hotellet i sig är nytt, men inte byggnaden. The Steam Hotel öppnar nämligen i det gamla ångkraftverket i staden, ett ställe som minst sagt har en både känd och okänd historia.

Som en lösning på hotellbristen i Västerås började planerna för The Steam Hotel som öppnar i augusti år 2017. I stället för att bygga bostäder i området, blev det bestämt att ett hotell istället skulle byggas i den gamla k-märkta byggnaden som tidigare varit ett ångkraftverk.

Att bo på upplevelsehotell

Att bo på hotell är härligt och avkopplande kanske tänker du nu tillbaka på den där regniga kvällen när du drack oboy på hotell i Västerås. Och det kommer med största sannolikhet vara något speciellt att under nästa år besöka hotellet The Steam i det gamla ångkraftverket. Enligt hotellets VD Kai Pasma, kommer The Steam vara ett upplevelsehotell, där man önskar att få massor av stamgäster om kommer tillbaka. På hotellet kommer det att finnas 230 rum, inklusive två hörnsviter, en bar, två restauranger, ett speciellt utformat ångspa som passar sig väl med hotellets tema och verksamheten kommer att bemannas av ca 200 personer, skriver VLT.

Bevarad stil

I en artikel publicerad i Expressen kan man läsa om att hela byggnadens exteriör har bevarats för att få in den rätta känslan och stilen på hotellet. Dessutom har vissa delar av interiörens stil också bevarats. Detta har kombinerats ihop med modern stil för att få till en hög hotellstandard där allt känns nytt och fräscht. Detaljerna på insidan har blandats med varma inslag i inredningen för att det ska bli en perfekt blandning av industri och romantik i känslan. En sak som de exempelvis gjort är att bevara en tegelvägg i varje rum, och på vissa platser finns även ångpannor och turbiner kvar.

Byggnadens historia

Nu är hotellet starten på en helt ny historia, men historien kring ångkraftverket är något som hotellets ägare vill bevara och lyfta fram. En del är redan känt sedan innan, men nu vill The Steam ha hjälp med att reda ut vilka människorna på gamla fotografier från ångkraftverkets tid egentligen är, läs mer här.